top of page

Соціологія & Журналістика

Підручник «Соціологія і журналістика» - не просто ще одна нудна книга про зв'язок цих двох наук, це захоплива мандрівка у світ соціології, розповідає про теоретичні засади науки, історію її виникнення та методи збору інформації.


Книга складається із п'ятьох розділів: чотири з них про соціологію, а п'ятий - про її зв'язок із журналістикою. Тут автор розвінчує міфи та стереотипи, допомагає зрозуміти правдиву сутність соціології, вказує на її зв'язки із журналістикою і пояснює відмінності між ними.


Соціологія - як термометр. Термометр же не «знижує» температури, а лише вимірює її.

На мою думку, ці речення сповна передають значення соціології, адже ця наука не вирішує проблеми, лише «ставить діагноз». А от «лікуванням» вже мають займатися інші фахівці.



Прочитавши книгу, зрозуміла наскільки раніше недооцінювала соціологію як самостійну науку. Тепер усвідомлюю, що вона справді потрібна, насамперед журналістам і політикам, щоб розуміти настрої та стан суспільства, для якого вони працюють.


На цей підручник варто звернути увагу кожному, хто цікавиться соціологією, методикою проведення соціологічних досліджень та їх впливом на журналістику.




8 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page